تشخیص و درمان بیماری ام اس

تشخیص و درمان بیماری ام اس آسان نیست و اغلب ممکن است با سایر بیماری هایی که علائم مشابه دارند اشتباه گرفته شود. ممکن است از زمانی که اولین بار متوجه وجود مشکل شوید تا زمانی که به طور قطعی متوجه شوید که ام اس دارید زمان زیادی طول بکشد.

مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب

زمانیکه به پزشک 

متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید ممکن است آزمایش های مختلفی را انجام دهید و چندین ماه به طول بیانجامد تا تشخیص نهایی داده شود.
آزمایش هایی که انجام می دهید شامل موارد زیر است :
آزمایش خون. آزمایش خون جهت جلوگیری از تشخیص بیماری ای دیگر با علائم مشابه بیماری ام اس انجام می شود.
آزمایش پونکسیون کمری. در این آزمایش نمونه ی کوچکی از مایع نخاعی از قسمت پایین کمر توسط سوزن کشیده می شود. این مایع می تواند ناهنجاری هایی را در آنتی بادی هایی که با بیماری ام اس ارتباط دارند نشاد دهد. مایع نخاعی همچنین به تشخیص عفونت ها و شرایطی دیگر که مشابه ام اس هستند کمک می کند.
ام آر آی MRI. با استفاده از دستگاه اسکن ام آر آی که توسط میدان های مغناطیسی و امواج رادیویی قوی کار میکند، از داخل مغز یا نخاع شما عکس برداری می شود. با استفاده از ام آر آی مناطق آسیب دیده به نام ضایعات یا پلاک مشاهده شده و به تشخیص و درمان بیماری ام اس کمک می کند.
آزمایش پتانسیل های برانگیخته. در این تست سرعت انتقال پیام بین مغز و چشمان، گوش ها و پوست اندازه گیری می شود. اگر ام اس به میلین اطراف اعصاب (آکسون ها) آسیب رسانده باشد واکنش های شما آهسته تر خواهد بود. برای معاینه ی چشم ها، طرح هایی روی یک صفحه به نمایش در خواهد آمد و الکترود ها نحوه ی واکنش مغزتان به چیزی که میبینید را اندازه گیری می کنند. برای آزمایش شنوایی، صدایی مانند کلیک از طریق هدفون برای شما پخش خواهد شد. در آزمایشی دیگر شوک های کوچکی روی پوست شما داده می شود و واکنش عضلات شما بررسی می شود.
تشخیص بیماری ام اس در افراد مبتلا به علائم غیرمعمول یا بیماری پیشرونده مشکل تر است. در این موارد، آزمایش های بیشتری با تجزیه ی مایع نخاعی، پتانسیل های تحریک شده و تصویر برداری ممکن است مورد نیاز باشد.

درمان بیماری ام اس

درمان بیماری ام اس

هیچ درمانی برای ام اس وجود ندارد. درمان ها معمولا بر سرعت بخشیدن به بهبودی از حملات، کاهش پیشرفت بیماری و کنترل علائم ام اس متمرکز است. برخی افراد علائم خفیفی دارند که هیچ درمانی لازم نیست.

درمان برای حملات ام اس

کورتیکواستروئید ها . مانند پردنیزون دهانی و متیل پردنیزولون وریدی برای کاهش التهاب عصب تجویز می شود.عوارض جانبی ممکن است شامل بی خوابی، افزایش فشار خون، تغییرات خلقی و احتباس مایعات باشد.
تبادل پلاسما (پلاسما فرز) . قسمتی از بخش مایع خون شما (پلاسما) برداشته شده و از سلول های خونی جدا می شود. سپس سلول های خونی با محلول پروتئین (آلبومین) مخلوط شده و دوباره به بدن شما برگردانده می شود. تبادل پلاسما زمانی انجام می شود که علائم شما جدید و شدید هستند و نسبت به استروئید ها واکنش نشان نداده اند.

کاهش سرعت بیماری ام اس و توقف دوره ها عود

یکی از انواع درمان بیماری ام اس ، درمان اصلاح بیماری DMT است که در آن تغییر طولانی مدتی در ام اس فرد ایجاد می شود. کسانی که این درمان بیماری ام اس را دریافت می کنند نسبت به افرادی که درمان نشده اند ، کمتر دچار پیشرفت در بیماری می شوند.
این نوع درمان اصلاح بیماری نیز نامیده می شود ، زیرا نه تنها با علائم مبارزه می کند بلکه دوره ام اس را نیز تغییر می دهد.
این درمان بیماری ام اس میتواند موارد زیر را بهبود بخشد :

  • آهسته کردن سرعت وخیم تر شدن ناتوانی یا علائم
  • کاهش تعداد دفعات دوره ی عود و شدت دوره های عود

در برخی افراد تاثیر این درمان به قدری خوب می تواند باشد که هیچ نشانه ای از فعال بودن ام اس در آن ها در لحظه باقی نماند.
DMT های موجود در حال حاضر فقط برروی درمان بیماری ام اس دارای دوره های عود اثر گذار هستند. برای درمان بیماری ام اس پیشرونده نیز دارویی به نام اکرلی زوماب ocrelizumab تایید شده است.
بسیاری از درمان های اصلاح کننده بیماری ام اس، خطرات زیادی را برای سلامتی ایجاد می کنند. انتخاب درمان مناسب برای فرد بستگی به عواملی از جمله مدت زمان و شدت بیماری، اثر بخشی درمان های قبلی و سایر مسائل مربوط به سلامت دارد.
برخی از نمونه درمان بیماری ام اس برای افرادی با دوره های عود شامل داروهای تزریقی زیر می باشد :

  • اینترفرون های بتا

  • گلاتیرامر استات
    درمان های خوراکی شامل موارد زیر هستند :
  • فینگولیمود
  • دی متیل فومارات
  • تریفلونومید
  • سیپونیمود

درمان ام اس و علائم آن

درمان بیماری ام اس و علائم آن با فیزیوتراپی

فیزیو تراپی . درمانگر فیزیوتراپ می تواند تمرینات کششی و تقویتی را به شما آموزش دهد و نشان دهد چگونه از وسایل برای انجام کارهای روزانه راحت تر استفاده کنید.
فیزیو تراپی در درمان بیماری ام اس و درمان لرزش بدن موثر است و می توانید با استفاده از وسایل کمکی حرکتی در صورت وم، به کاهش ضعف پا و سایر مشکلات راه رفتن که مربوط به ام اس است کمک کنید.
شل کردن عضلات . ممکن است سفتی عضلانی دردناک یا غیر قابل کنترلی داشته باشید و به ویژه در پاها دچار اسپاسم شوید. شل کننده های عضلانی مانند 

باکلوفن و تیزانیدین (زانافلکس) ممکن است کمک کننده باشند.
ماساژ، رفلکسولوژی، طب سوزنی و یوگا نیز از این موارد درمان بیماری ام اس می باشند.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها